Jouw partner in Leren & Ontwikkelen | Ontdek onze L&D tak

Ravilok helpt middelgrote en grote organisaties in diverse sectoren om zich verder te professionaliseren in leer- en ontwikkelvraagstukken.
Wij begeleiden jullie organisatie bij elke stap op het pad van leren en ontwikkelen. Of je nu behoefte hebt aan innovatieve trainingen, strategisch advies of op maat gemaakte leeroplossingen, we zijn er om jouw groeiambities waar te maken. We treden op als extern adviseur of als interim L&D manager of projectleider.

Onze aanpak

Bij Ravilok geloven we dat leren een continu proces is dat is verweven in de kern van elke succesvolle (lerende) organisatie. Onze L&D-experts werken nauw met jou samen om een diepgaand begrip te krijgen van jouw bedrijfscultuur, doelstellingen en uitdagingen. Met deze inzichten ontwikkelen we op maat gemaakte leerinitiatieven die naadloos aansluiten bij jouw unieke behoeften.

Wat bieden wij?

 • Strategisch L&D advies: We helpen je bij het in kaart brengen van een L&D-strategie die aansluit bij je bedrijfsdoelstellingen en groeiplannen.
 • Innovatieve trainingen: Onze trainingen zijn ontworpen om je medewerkers uit te dagen, te inspireren en hen te voorzien van de vaardigheden die nodig zijn voor succes.
 • Op maat gemaakte leeroplossingen: Van e-learning modules tot interactieve workshops, we creëren leerervaringen die aansluiten bij de unieke behoeften van jouw organisatie.
 • Deskundigheid: Onze L&D-professionals brengen diepgaande expertise en ervaring in elke samenwerking.
 • Maatwerk: We begrijpen dat geen enkele organisatie hetzelfde is, daarom creëren we oplossingen die perfect bij jou passen.
 • Resultaten: Onze aanpak leidt tot meetbare resultaten, zoals verbeterde prestaties, verhoogde betrokkenheid en duurzame groei.
 • Samenwerking: We zien onszelf als een verlengstuk van jouw team en werken nauw met je samen om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

De toegevoegde waarde van L&D

Leren en ontwikkelen vormen een essentieel en strategisch aspect voor het succes van moderne organisaties:

 1. Blijvende groei en innovatie: Organisaties opereren in een steeds veranderende omgeving. Leren en ontwikkelen stellen medewerkers in staat om zich aan te passen aan nieuwe uitdagingen, technologieën en marktontwikkelingen. Het bevordert een cultuur van innovatie en voortdurende verbetering.
 2. Talentontwikkeling en behoud: Leren en ontwikkelen zijn effectieve manieren om talent aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden. Medewerkers zijn meer geneigd om bij een organisatie te blijven als ze voelen dat ze zich kunnen blijven ontwikkelen en groeien.
 3. Verbeterde prestaties: Goed opgeleide en goed ontwikkelde medewerkers zijn beter toegerust om hun taken effectief uit te voeren. Dit leidt tot verbeterde individuele prestaties en uiteindelijk tot een hogere organisatorische effectiviteit.
 4. Leiderschapsontwikkeling: Leren en ontwikkelen leggen de basis voor het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden binnen de organisatie. Het creëert een pool van interne talenten die klaar zijn om leiderschapsrollen op zich te nemen wanneer dat nodig is.
 5. Verhoogde betrokkenheid: Organisaties die investeren in leren en ontwikkelen tonen dat ze waarde hechten aan de groei en het welzijn van hun medewerkers. Dit draagt bij aan een hogere medewerkersbetrokkenheid en tevredenheid.
 6. Veranderingmanagement: Bij organisatorische veranderingen en transformaties kunnen leer- en ontwikkelingsprogramma’s medewerkers helpen om de overgang soepeler te maken door hen nieuwe vaardigheden en kennis aan te reiken.
 7. Kennisbehoud en delen: Leren en ontwikkelen faciliteren het delen van kennis en ervaringen binnen de organisatie. Hierdoor blijft waardevolle expertise behouden, zelfs wanneer medewerkers vertrekken.
 8. Concurrentievoordeel: Organisaties die actief investeren in leren en ontwikkeling hebben vaak een concurrentievoordeel. Ze zijn wendbaarder, kunnen zich sneller aanpassen aan veranderingen en zijn beter gepositioneerd om nieuwe kansen te benutten.
 9. Organisatiecultuur: Leren en ontwikkelen dragen bij aan het vormgeven van een positieve bedrijfscultuur waarin groei, samenwerking en continue verbetering worden aangemoedigd.
 10. Duurzame groei: Door de vaardigheden en kennis van medewerkers uit te breiden, legt leren en ontwikkelen de basis voor duurzame groei op lange termijn, zowel voor individuen als voor de organisatie als geheel.

Kortom, leren en ontwikkelen zijn niet alleen een investering in medewerkers, maar ook een investering in het succes en de toekomst van de organisatie.

Wat doen wij anders – ‘Empowering Diversity & Inclusion Through Learning’

Wij zijn al jaren toegewijd aan het leveren van een onderscheidende benadering van Learning & Development (L&D) die verder gaat dan de traditionele methoden. Onze benadering wordt verankerd in onze slogan: ”Empowering Diversity & Inclusion Through Learning”. Wij zijn namelijk een van de eerste in Nederland die Diversiteit en Inclusiviteit volledig integreren in onze onderwijskundige aanpak. Elke organisatie is uniek, wij gaan alleen even een stapje verder. We houden hierbij rekening met belangrijke diversiteitskenmerken van medewerkers en de relatie die dat tot leren kan hebben.

 1. Op maat gemaakt voor jouw diversiteit: Wij erkennen en vieren de diversiteit binnen jouw organisatie. Bij elk L&D-initiatief dat we ontwerpen, houden we rekening met de verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven van je medewerkers.
 2. Inclusie bevorderend advies: Onze consultants zijn getraind om inclusie te integreren in elk aspect van L&D-advies. We helpen je bij het ontwikkelen van leerervaringen die voor iedereen toegankelijk en waardevol zijn, ongeacht hun achtergrond.
 3. Sensitieve begeleiding: Of het nu gaat om het ontwerpen van leermaterialen of het begeleiden van workshops, we zorgen ervoor dat onze benadering sensitief en respectvol is

Door deze twee krachten samen te brengen, creëren we een synergetisch effect en daarmee een samenspel tussen leren, ontwikkelen en inclusie. Het stimuleert creativiteit, bevordert samenwerking en brengt positieve verandering teweeg op individueel en collectief niveau. Wanneer je Ravilok L&D advies inhuurt, investeer je niet alleen in je L&D professionalisering, maar draagt je investering ook direct bij aan een inclusievere toekomst in de organisatie.

Veelvoorkomende L&D vraagstukken

 • Hoe kunnen we soft skills zoals communicatie en teamwork verbeteren bij onze medewerkers?
 • Welke methoden kunnen we gebruiken om digitale vaardigheden bij onze medewerkers te ontwikkelen?
 • Hoe kunnen we medewerkers betrekken bij zelfgestuurd leren en het ontwikkelen van hun eigen leertrajecten?
 • Hoe kunnen we effectieve coaching- en mentorprogramma’s opzetten om medewerkers te ondersteunen?
 • Hoe kunnen we de L&D-ervaring aanpassen aan medewerkers met verschillende achtergronden en levenservaringen, zodat iedereen zich vertegenwoordigd voelt?
 • Hoe kunnen we bewustzijn creëren over onbewuste vooroordelen en stereotypen bij onze medewerkers via L&D-initiatieven?
 • Hoe kunnen we diversiteit en inclusie integreren in leiderschapsontwikkelingsprogramma’s om ervoor te zorgen dat leiders een inclusieve cultuur bevorderen?
 • Hoe kunnen we medewerkers trainen om effectief te communiceren en samen te werken?
 • Hoe kunnen we een gestructureerde opleidingsweg creëren voor medewerkers die willen doorgroeien naar managementposities?
 • Hoe kunnen we omgaan met weerstand tegen verandering bij medewerkers bij het introduceren van nieuwe leerinitiatieven?
 • Hoe kunnen we de juiste balans vinden tussen formele klassikale trainingen en informeel leren in de dagelijkse werkpraktijk?

Meer informatie? Mail naar Farah@ravilok.nl of bel naar 0492 270242